Ruotsalaiset taitavat kotien sisustamisen. Tässä Hus och Hem-lehden sivuilta kotien sisustuskuvia. Tällä kertaa muutama moderni ja ja maalaistyylinen esimerkki.


Valkoisia koteja löytyy nykyään roppakaupalla - kuten tästäkin lehdestä. Valkoinen väri linkittyy tietysti suuren suosion saaneeseen maalaisromanttisen tyyliin. Tämän tyylin suosio kertoo varmasti halustamme tehdä kodeistamme mukavia ja turvallisia pesiä. Ne vievät meidät aikakauteen, joka tuntuu turvallisemmalta, yksinkertaisemmalta ja huolettomammalta kuin nykyinen monimutkainen, kiireinen ja turvaton aikakautemme. Sisustamme mummoloita ja teemme kodeistamme pullatuoksuisia turvapaikkoja perheellemme:) Ja sehän on tietysti hyvä juttu.


Valkoisen värin suosio kertoo varmasti myös ympärillämme tapahtuvista muutoksista, värihän kuvastaa puhtautta ja rauhaa. Mielestäni meille on alkamassa uusi aikakausi pitkään jatkuneen itsekkyyden, eristäytymisen ja kuluttamisen ajanjakson jälkeen. Pieniä ja isoja signaaleja muutoksesta on joka puolella ympärillämme. Minusta sellaisia ovat tietysti jo kauan suosiossa ollut kierrätys, mutta myös vaikkapa lähiruoan suosion lisääntyminen, lautapelien suosion kasvu:), ulkopuolisten puuttuminen tilanteeseen namusedän yrittäessä houkutella lasta mukaansa tai kun taksikuski seurasi pahoinpitelijää kotiovelle tai ihmisten halu auttaa kadonneen etsinnöissä (kesän uutisista) jne. Minusta nämä ovat mahtavia esimerkkejä! Ehkä meille on tosiaan alkamassa uusi yhteisöllisyyden ja toisista välittämisen aikakausi:)


No, innostuttiin ja lähdettiin tässä vähän sivuraitelle ruotsalaisista kodeista... Nauttikaa nyt kuitenkin kuvista ja toivottavasti näistä löytyy taas hyviä ideoita! Ylimmän kuvan valokuvat on muuten laitettu seinälle pakettikorttien muovisissa suojapusseissa ja teakpuinen lastensänky on todella virkistävä poikkeus lastensänkyrintamalla. Perjantaita:)


 
Top